6 Şubat 2010 Cumartesi

Çiğ Börek

Amanında amanın bende çiğ börek yaparmışım :)
Tarifini veriyorum efenim...


Malzemeler
10 fincan un
1 yumurta
Alabildiği kadar su
Tuz

Yapılışı
Malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp üstüne nemli bir bez örtülerek dinlenmeye bırakılır.
İç malzeme olarak kullanılacak harç hazırlanır.
Harcın biraz sulu bırakılması tavsiye edilir çünkü çiğ böreğin içi sulu olanı makbuldür :P
Dinlendirilen hamur parçaları 20 cm çapında olacak şekilde açılır.
(Büyüklüğü 20 cm çapında olunca istenilen inceliğe de ulaşmış oluyor.)
İçine harcını koyup  hamuru yarım daire şeklinde ikiye katlıyoruz.
Kenarının iyice yapışması için düz bir tabak kullanarak kesiyoruz.
(Hem görüntüsü güzel oluyor hemde iki kat birbirine tam yapışıyor.)
Hazırlanan börekler kızgın yağda kızartılıp sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun...




8 yorum:

  1. bayılırım çiğ böreğe ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :)
    Kimse bayıldım çok güzel olmuş falan demedi ama böreklerimi de çabucacık bitirdiler.

    YanıtlaSil
  3. Bu saatte olacak işmi peki bu?? :)

    YanıtlaSil
  4. Ooyy yazık olmuş sana :) Üzüldüm şimdi bak.

    YanıtlaSil
  5. bende normal gözüküyor saat :) 23:55 te yazmışım..

    YanıtlaSil
  6. Benim saatim yanlışmış sonradan düzelttim onu :) so sorry

    YanıtlaSil
  7. Ama acıktım ben :( Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim canım.Becerebilmenin sevinciyle sürekli börek yapma isteği duyuyorum.Bi gün misafirim olursan sana da yaparım :)

    YanıtlaSil