Amanında amanın bende çiğ börek yaparmışım :)
Tarifini veriyorum efenim...
Malzemeler
10 fincan un
1 yumurta
Alabildiği kadar su
Tuz
Yapılışı
Malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp üstüne nemli bir bez örtülerek dinlenmeye bırakılır.
İç malzeme olarak kullanılacak harç hazırlanır.
Harcın biraz sulu bırakılması tavsiye edilir çünkü çiğ böreğin içi sulu olanı makbuldür :P
Dinlendirilen hamur parçaları 20 cm çapında olacak şekilde açılır.
(Büyüklüğü 20 cm çapında olunca istenilen inceliğe de ulaşmış oluyor.)
İçine harcını koyup hamuru yarım daire şeklinde ikiye katlıyoruz.
Kenarının iyice yapışması için düz bir tabak kullanarak kesiyoruz.
(Hem görüntüsü güzel oluyor hemde iki kat birbirine tam yapışıyor.)
Hazırlanan börekler kızgın yağda kızartılıp sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...
bayılırım çiğ böreğe ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilKimse bayıldım çok güzel olmuş falan demedi ama böreklerimi de çabucacık bitirdiler.
Bu saatte olacak işmi peki bu?? :)
YanıtlaSilOoyy yazık olmuş sana :) Üzüldüm şimdi bak.
YanıtlaSilbende normal gözüküyor saat :) 23:55 te yazmışım..
YanıtlaSilBenim saatim yanlışmış sonradan düzelttim onu :) so sorry
YanıtlaSilAma acıktım ben :( Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.Becerebilmenin sevinciyle sürekli börek yapma isteği duyuyorum.Bi gün misafirim olursan sana da yaparım :)
YanıtlaSil